Wie is Supermedic?

Hoe het begon

In 1996 richtte Paul Vuylsteke in Hasselt een bedrijf op vanuit zijn know-how in het domein van de zit- en beddingindustrie met een gamma nieuwe producten en uitvindingen, speciaal bestemd voor rust-en verzorgingsinstellingen.
Zijn doelstelling was:
"Goede kwaliteit voor een betaalbare prijs".

De eerste catalogussen die naar een klantenbestand van 8000 instellingen vertrokken bevatten gloednieuwe artikelen, zoals een Anti-decubitus matras, Supermedic P55.
Ook werden er voor het eerst anti-allergische hoofdkussens ontworpen die afwasbaar waren met een spons en die via ventielen luchtdoorlatend waren.

Het comfort van deze producten wordt tot op heden nog altijd gewaardeerd. Deze hoofdkussens, "SUPERMEDIC PILLOW met airventilatie" zijn te koop in alle apotheken. Met de CNK-code kan de apotheker rechtstreeks bij zijn leverancier bestellen vanuit voorraad, zodat de dag zelf geleverd kan worden in alle steden in België. Opvallend is dat vooral patiënten vanuit ziekenhuizen deze hoofdkussens aanvragen.

Supermedic in europa

Voortdurend komen er exclusiviteiten bij zoals de relax-en patiëntenzetel "SALVATOR", origineel Deens design, en de komst van een nieuwe MV-patiëntenzetel i-SISTER en MADRID op 4 wielen aan 6% btw. Exclusief voor Europa starten we met een Spaanse partner die een nieuwe behandelingsmethode met de hoofdluisproducten Luizenvanger® onder licenties zal uitbrengen. De pharmalijn werd uitgebreid met biologische verzorgingsproducten van Yaspar(Spanje) en Neoderm®, Neoline® (België). Met Revor kunnen we meer promoties aanbieden en het gamma matrassen Innergetic en bedden uitbouwen.

De logistiek gebeurt rechtstreeks via het Distributiecentrum in Hulshout en steunt volledig op de dienstverlenende en coördinerende specialiteiten van deze divisie logistiek. Sinds 2011 kwam een nieuwe samenwerking tot stand met Nordream Spain voor de fabricatie van onze producten voor de Belgische en Spaanse markt. Een nieuwe kans om onze export richting Spanje en Portugal te verbeteren.

Over Ons Paul Vuylsteke Over Ons